Real Bride Janine is verloofd!

Ik kijk naar mijn hand, die er sinds gisteravond heel anders uitziet. Aan mijn linker ringvinger prijkt een prachtige verlovingsring. Al meer dan 100 keer had hij aan me gevraagd of ik met hem wilde trouwen. Als we samen een filmpje lagen te kijken op de bank, terwijl ik bij hem achterop de fiets zat naar de supermarkt, tijdens het opzetten van de tent in Frankrijk, in een bootje op de grachten van Alkmaar op een warme zomeravond. Al meer dan 100 keer zei ik ja.

Met een lach denk ik terug aan het moment dat de tijd gisteravond heel even stil stond. Niets vermoedend was ik vol overgave mijn verjaardag aan het vieren met iedereen die mij dierbaar is. Ik verwachtte misschien een lied van ietwat vals maar goedbedoelde zingende vrienden, een fotocompilatie van de voornamelijk lelijkste kiekjes ooit van mij genomen of een speech over mij met twijfelachtig op waarheid beruste anekdotes. Een officieel huwelijksaanzoek was niet in me opgekomen. Toch is dat wat er precies wat er gebeurde. Na de liefste woorden over onze liefde voor elkaar ging mijn lief op zijn knieën, en met de mooiste ring vroeg hij of ik met hem wilde trouwen. Met een oorverdovend gegil en applaus op de achtergrond van alle aanwezigen, zei ik vol overgave JA!

De day after voelt net zo goed als de night before. Ondanks dat mijn lijf wel een beetje roestig is van een kater, zit ik met mijn hoofd in de wolken. “Ik ga gewoon trouwen” zeg ik nog steeds verrast. “Ik ook!” zegt mijn kersverse verloofde. Ik pak mijn telefoon om een foto te maken van mijn hand met de ring. Op de foto ziet het er toch wat minder indrukwekkend uit, straks maar even bewerken met een gezellig filtertje. Ik knal een foto van het moment suprême online en terwijl ik nog een paar pogingen doe om de ring mooi op de foto te krijgen (waarom is mijn hand zo groot en wit?!), komen de eerste appjes en berichtjes binnen.

Ik word overspoeld met de meest lieve felicitaties en hilarische reacties. Dat ik iemand heb weten te strikken blijkt voor een aantal een opluchting, voor sommigen hoopgevend maar voor de meesten gelukkig een super leuke verrassing. Naast alle felicitaties krijg ik ook al de eerste goedbedoelde tips binnen. De een heeft het zo gedaan, dit moet je absoluut niet doen, die fotograaf is echt de beste en wil je goede muziek dan moet je deze DJ boeken. Met lichte paniek dank ik iedereen en gooi ik mijn telefoon voor de rest van de dag in de hoek.

Ik heb wel eens nagedacht over een bruiloft maar verder dan een witte jurk en een groot feest kwam ik eigenlijk niet. Uiteraard ben ik niet helemaal wereldvreemd en realiseer ik me heus wel dat er toch veel meer komt kijken bij het organiseren van de mooiste dag van je leven. Maar waar moet ik in hemelsnaam beginnen? Voor (link plan je bruiloft) hou ik je het komende jaar op de hoogte hoe de organisatie van mijn droomhuwelijk mij afgaat, of ik wat met alle goedbedoelde tips heb gedaan en of het me nog gelukt is een goede foto van mijn hand en ring te maken ????

OVER DE AUTEUR

Janine Noijen
Bride-to-Be
"Janine is net verloofd en leeft op een roze wolk. Met alle goedbedoelde tips vanuit haar omgeving slaat de paniek echter toe; Hoe en waar moet ze eigenlijk beginnen met het plannen van haar bruiloft?!"

NEED SOME HELP?

Ik heb mijn >12 jaar weddingplan ervaring in een uniek online programma verwerkt: ‘Plan je bruiloft als een Pro!’ Custom-made voor jou! Een inspirerend, productief en praktische online programma ‘weddingplannen’.

HOW TO GET
ANYTHING
YOU WANT

A free e-book.

ANDEREN LAZEN OOK:

© Copyright 2021 jebruiloftplannen | Website door BrandNewFresh.com